Select Language
English Finnish

Kirjoittaja Aihe: Tomaatti  (Luettu 2069 kertaa)

Maarit

  • Moderaattori
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 733
  • Asioilla on taipumus järjestyä
Tomaatti
« : Huhtikuu 08, 2013, 17:04:47 »
Juso:
Viime vuoden (2011) ekassa jäsenkirjeessä löytyy Miika Mäntyniemen alias Tamarillon hyvä kirjoitus jättitomaatin kasvattamisesta. Jäsenkirje on ladattavissa "Linkkejä"-osiosta.
Ainoa huomio (mikäli mitään olen ymmärtänyt)tai muutos: siinä varoitetan latvamädästä ja annetaan ymmärtää että kaliumin puute on syypää tähän. Mielestäni se on kyllä kalsium jonka saannista on pidettävä huolta.

otski
21.3.2012 :
Kyllä, kysymys on kalsiumin imeytymishäiriöstä jonka voi aiheuttaa myös esim kaliumin tai magnesiumin liiallinen määrä kasvualustassa tai jokin muu syy kasvuolosuhteissa mutta helpoimmin torjuttavissa hienojakoisella kalkilla.

Juso
27.3.2012 :
Tomaatti (timm joku) on itänyt kookoskutukakussa (on muuten hyvä systeemi idätykseen) , ja ajattelin koittaa kasvattaa sitä vesiviljelyssä. Joko ns. Ebb/Floodissa tai sitten bubblerissa (ämpäri jonka vettä hapetetaan jatkuvasti). Mutta kattotaan nyt. Kasvari on niin kuuma että viime vuonna tomaatit läkähtyivät paahteeseen vaikka on automaattisesti avautuvat luukut jne. Tässä tomaattihomassa olen täysin noviisi, ja toivon mukaan saadaan saitille tai sitten tämän keskustelun kautta hyvät ohjeet.

Maija K
29.3.2012 :
Mikä tuo kutukakku on?

Juso
29.3.2012 :
Kuitukakku. hehheh. Kutukakkukin voisi olla hyvä. Ei maksa juuri mitään, on erittäin hyvä alusta, ei homehdu ja helppo pitää "altakasteluna" (kakut laatikossa, lannoitevettä pohjalla) sopivana.

Maija K
29.3.2012 :
Heh, ilmankos en löytänyt kuuklesta vaikka kuin etsin. Tarjosi vain kuivakakkuja.

aami
31.3.2012 :
Onko Pentissä tomaattisotaa? Siellä voisi tuo kutukakku olla kovasana :D

Juso
31.3.2012 :
Siellä on on se Peterpippelosota joka jostain syystä kiehtoo naisihmisiä. Ei nyt alkaa mennä pentin keskusteluksi....
Asiaan: Multakasvatuksessa kuinka suuressa saavissa/purkissa näitä kasvatellaan.

otski
31.3.2012 :
Minulla on sellainen n.35 litran kanisteri kyljellään, täyttö/tyhjennysaukkokylki alimmaisena, ilman korkkia. Pohjalla hieman lecasoraa niin toimii jonkinlaisena altakasteluna ja ylimäärä tulee aukosta ulos. Tämä sama systeemi sekä jätti- että tavantomaateilla. Menee täydenkasvun ja hellevaiheessakin kastelulla joka toinen päivä, muistaakseni. Mutta yleisestiottaen mitä pienempi astia sen sen lyhyemmät kasteluvälit.