Select Language
English Finnish

Kirjoittaja Aihe: Peltokurpitsa - Field pumpkin  (Luettu 11889 kertaa)

Maarit

  • Moderaattori
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 732
  • Asioilla on taipumus järjestyä
Vs: Peltokurpitsa - Field pumpkin
« Vastaus #30 : Kesäkuu 28, 2020, 21:40:25 »
Ensin helteet ja sen perään hirmuiset tukalat helteet - olleet päällä jotain 3 viikkoa. Nyt kelien pitäis alkaa normalisoitumaan taas. Peltokurpitsan kasvustot omista siemenistä voi hyvin ja kasvaa komeasti. Poikakukkien alkuja ja jo muutama kukkivakin on, tyttöjä vielä oottelen. Siemen on "28.9 Eerola-19" (107.6 Bohnert x 62.5 Leland-09), hyvin mielenkiintoinen siis.
Kun vertaan noita omista siemenistä kasvaneita taimia muihin peltokurpitsoihini  (164.7 Horde-14  ja 117.5 Lyons -13) niin ero kasvuston koossa on aivan selvä noiden omieni eli 28.9. Eerola-19 puolesta.
Kerroin tän nyt vaan siksi kun ihmisten on hyvä tietää että ei se minkä kokoisesta kurpitsasta siemen on otettu ole ollenkaan niin merkitsevää kuin se, mitä siellä on taustalla.

Ja mikä erityisen tärkeää, pitäkää pölytykset puhtaina jos yhtäkään siementä annatte eteenpäin kasvatettavaksi. Siten voimme kasvattaa ja risteyttää peltokurpitsoita huoletta ! Tässä ketjussa on jo kerrottu esimerkki siitä kun jossain kasvatuksen vaiheessa on tapahtunut epäpuhtautta, ja kuinka vaikeaa siitä on kiinni saada ennenkuin leviämistä on tapahtunut paljon.  Suomessa yhdistyksen perustajat ovat olleet tarkkoja siitä että vain perimältään puhtaat yksilöt  hyväksytään ja vain niistä kerätyt siemenet kelpaavat. Yhdistys on nyt ollut pystyssä 10 vuotta, toivon että sama vankkumaton periaate on edelleen ohjenuorana. Itselläni on.