Select Language
English Finnish

Kirjoittaja Aihe: Sunnen yritys kasvattaa jättiläiskurpitsa  (Luettu 5020 kertaa)

Sunne

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 43
Vs: Sunnen yritys kasvattaa jättiläiskurpitsa
« Vastaus #30 : Syyskuu 26, 2015, 22:21:35 »
Valitettavasti en pääse punnitustilaisuuteen. Mutta osallistuin Tonterilla tuollaiseen paikalliseen karnevaalien yhteydessä olevaan kurpitsakisaan, ja siellä kurpitsat punnitaan. Eli ne jätettiin sinne eilen perjantaina ja huomenna selviävät tulokset. Tonteri oli avoimesti pölyttynyt, joten sen siemenistä ei ole iloa muuten, kuin suupaloina naposteltaviksi :).

Ehkä ensi kesänä sitten innostun lähtemään kurpitsan kanssa kauemmaksikin punnitustilaisuuteen, jos saan sellaisen kasvatettua. Sen kolmannen kurpitsan jätin vielä kiinni emokasviin ja sen ympärysmitta on nyt 85,5 cm. Sen pölytin suljetusti, joten voinen ensi vuonna käyttää sen siemeniä, jos se vain ehtii sellaisia tuottamaan ennenkuin sää on liian kylmä. Siinä on jo nyt ranteen paksuinen se varrentynkä, jolla on kiinni varsinaisessa varressa, joten luulen, että siitä olisi voinut kasvaa kunnon kokoinen, jos pölytys olisi ollut aikaisemmin.

Sunne

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 43
Vs: Sunnen yritys kasvattaa jättiläiskurpitsa
« Vastaus #31 : Lokakuu 11, 2015, 14:39:41 »
Tonteri ei siis yltänyt mitenkään jätiksi asti, mutta ylpeänä ensikasvattajana sain sille painoa 42,7 kg  ;D. Ja sillä heltisi ykkössija tuossa leikkimielisessä kisassa. Seuraavaksi tullut oli puolet pienempi. Koljanterin kävin eilen poimimassa pois palstalta. Sen painoksi ehti tulla 10,8 kg, vaikka vasta alkusyksystä sen "siemensin". Millainenhan jättiläinen siitä olisi kasvanut, jos olisin onnistunut pölytyspuuhissa aikaisemmin ja yleensäkin lähtenyt kasvattamaan koko kasvia aikaisemmin keväällä. Mutta pääasia, että pölytys konsteillani onnistui ja olen ensi vuonna paljon kokeneempi ja viisaampi  ;). Jännittävää nähdä, mahtaako Koljanterin sisällä olla käyttökelpoisia siemeniä, sillä sehän on ns. sisäsiittoinen. Mutta voi tietty olla, ettei sitä kannata hyödyntää, kun kasvukausi jäi vallan kesken sen osalta; jos vaikka vaikuttaa itämiseen tms.

Maarit

 • Moderaattori
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 728
 • Asioilla on taipumus järjestyä
Vs: Sunnen yritys kasvattaa jättiläiskurpitsa
« Vastaus #32 : Lokakuu 12, 2015, 09:22:21 »
Koljanterissa  ei varmaankaan ole valmiita siemeniä ollenkaan, sehän on vasta pieni kasvuaan aloitteva pallura. Tonterissa varmaan oli kypsiäkin siemeniä, mutta en nyt muista että oliko se avoimesti pölyttynyt. Jos oli niin sen siemenistä ei välttämättä kasva kunnon jättiä, ja varmaan ens vuonna haluat tähdätä tämänvuotista isompaan lopputulokseen kutenkin.   Yhdistyksen siemenkirjehän tulee taas vuoden alkupuolella, sieltä löytyy varmasti kasvatettavaa  :)