Select Language
English Finnish

Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Kalenteri (Calendar) / Jäsentiedote 4/2018
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Joulukuu 15, 2018, 22:00:53 »
Jäsentiedote 4/2018 lähetetty jäsenille.

Sisältö / Hallituksen terveiset: Katsaus Vuoden 2018 SM-kisoihin, Yhteydenpito jäsenten kesken,  Vuoden 2019 Jäsenmaksu, Siemenasiaa, Vuoden 2019 Vuosikokousasiaa, Kysely jäsenille
Muu sisältö: Kasvattajaesittely / Eija Lehtinen, SE-listaus 2018
22
Yleinen keskustelu (General) / Vs: Siementen keruu
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Marraskuu 08, 2018, 18:56:07 »
Keräsitkö siemeniä tämänvuotisista jättikasviksistasi ?  Nyt olisi aika tehdä siemenille koeidätykset ja jos siemen on itävää niin lähettää siemenet yhdistyksen tämänhetkiselle siemenvastaavalle Mikalle  (poislukien marrowit jotka ovat lähtöisin siemenestä "104 Tiilikainen-17" , niiden perimässä on epäpuhtauksia eikä niistä kasvatetuista marroweista oteta siemeniä vastaan ja suosittelemme ettei niitä kerättäisi omaankaan käyttöön).
Erinomaista olisi jos siemenet olisi jo lähetysvaiheessa pakattu erillisiin pieniin salpapusseihin joissa on mukana myös  siemenen tiedot pikkuisella lappusella. Tarvittavan määrän salpapusseja saa Mikalta, hän postittaa ne mielellään täyttämistä varten. Siementen toimittajalle korvataan myös postituskulut, joten suoranaista rahallista kulua ei tule olemaan. Bonuksena lisäksi hyvä mieli siitä että on ollut auttamassa yhdistyksen lukumäärältään pientä työmyyräporukkaa, ja omalta osaltaan kiskonut eteenpäin  rekeä nimeltään Jättikasvisyhdistys.

Aikaahan pussitteluihin siemenmääristä riippuen menee, mutta ajatelkaa asiaa siltä kantilta että jos kaikkien siementen pussittelu jää vain yhden henkilön harteille niin kuinka valtavan paljon hänen pitää omasta vapaa-ajastaan rykäistä sitä aikaa että saa kaiken hoidettua yksin.

Kysyttävää asiaan liittyen ?  Salpapussien tarvetta ?  Laita meiliä Mikalle, asiat  selviävät ja homma etenee hyvällä aikataululla:

mtiilikainen@gmail.com


23
Yleinen keskustelu (General) / Nähtiinkö SM-kisapaikalla ?
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Lokakuu 04, 2018, 22:59:54 »
SM-kisapaikalla oli taas tänä vuonna paljon osallistujia ja vielä enemmän yleisöä. Ihanaa ! Osan tuomarointikiireiden (olin ulkona kurpitsoiden tuomaristossa) keskellä tunnistin, suurinta osaa en. Olisi kiva tietää ketä kaikkia siellä paikan päällä oli  :-*
Jos jollekin siellä tulee tunne ettei kukaan noteeraa, niin se johtuu siitä että on kamala kiire saada kaikki hommat hoidettua ajallaan, siinä ei jää aikaa millekään muulle.

Olitko sinä siellä ?  Minkä kasviksen toit, vai tulitko vain katsomaan ?

24
Yleinen keskustelu (General) / Vs: Ohjeet: Kuvan lisääminen
« Uusin viesti kirjoittanut Puutarhakarkulainen Lokakuu 01, 2018, 00:42:46 »
IMG_3431 by Jaakko Laurila, on Flickr
25
Yleinen keskustelu (General) / Onnittelut !
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Syyskuu 29, 2018, 21:54:22 »
Onnittelut tämänvuotisten kasvatusten onnistujille !  SM-kisoissa tänään nähtiin taas paljon hienoja tuloksia, ja ne ei tosiaankaan tule itsekseen vaan työtä ja vaivaa niiden eteen on tehty. Onnea tietty aina tarvitaan myös mukaan, mutta se on vain pieni osa kokonaisuutta.
Euroopan ennätys Long Gourdista on tänä vuonna Suomessa tehty, Laura Pirhonen Tohmajärveltä sen teki. Upea saavutus !
Kyssäkaalissa on tehty EGVGA:n ennätys Mika Tiilikaisen toimesta. Se ei ole varsinainen Euroopan ennätys koska briteissä on kasvatettu isompi, mutta EGVGA:n omien jäseniensä listaamissa tuloksissa se tulos on ennätys. Mielettömän suuri kyssä, upea saavutus !
26
Kalenteri (Calendar) / Jäsentiedote 3/2018
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Syyskuu 15, 2018, 12:32:10 »
Tänään ilmestynyt jäsentiedote syyskuu 2018, jakelu yhdistyksen jäsenille sähköpostitse. Aiheena mm. SM-kisat 29.9.2018
27
Kurpitsa (Pumpkin, Squash) / Vs: Jokos on päästy pölyttämään?
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Elokuu 12, 2018, 23:20:35 »
Täytyy kaivella vähän kuvia arkistoista, niistä sit heti muistan että mikä se oli. Mulla on kuvamuisti.  Varmaan vielä 2014 oon ottanut kuvia kaikista kasvattamistani kurpitsoista, olettaisin että oon ne vielä silloin nimennytkin lempinimillä. Siinä rajoilla on, mut katotaan mitä löydän. Kattelen ajan kanssa.
Tanhupallo jo nimenä kuullostaa niin mainiolta että todella toivon sille kilojen runsasta kertymistä :)
28
Kurpitsa (Pumpkin, Squash) / Vs: Jokos on päästy pölyttämään?
« Uusin viesti kirjoittanut Urmas Elokuu 12, 2018, 12:12:03 »
Lapussa lukee:

Jättikurpitsa
"240 UOW Eerola -14"
(1282 Molter-12 x self)
-monta kurpitsaa samasta
siksi pienikokoinen

Voihan siitä joku saada isonkin kasvatettua. Minulla päiväkasvu ollut mittanauhalla arvioituna maksimissaan kaksi kiloa/vrk. Tämän vuoden siemenkirjeessä tuli. Loppuun asti kannattaa yrittää ;). Eihän sitä tiedä vaikka Tanhupallo nähtäisiin Mäntsälässä. Jotainhan sinne pitää mukaan ottaa jos reissuun lähtee. 8)
29
Kurpitsa (Pumpkin, Squash) / Vs: Jokos on päästy pölyttämään?
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Elokuu 11, 2018, 22:38:50 »
Toisena on 240 UOW Eerola -14. Pölytin sen ekana. Kasvu on ollu tasaista, mutta tosi hidasta. Siinä on pieni lehtimassa, joten ei siksikään kai kasva. Rumin kasvattamani kurppa. Vaalea, "rupinen" pinta ja puskee halkeamia kannan ympäri vaikka kasvu on hidasta. Kooltaan vähän toista isompi. Kutsumanimeltään Tanhupallo.

Urmas, nyt kyllä kamalasti alkoi kiinnostamaan että mikä tuon Tanhupallon eli 240 Eerolan takana on ?  Yritin omista tiedostoistani etsiskellä mutten heti nyt koneelta löytänyt. Mitään kuvauksen laista ei ole mulla kasvanut mutta tutkimattomat ovat siementen tiet, joten olis hyvä tietää mikä kurppa tuollaista periyttää että voitais ottaa mahdolliset jäljellä olevat siemenet pois.
Tosi hyvä että kerroit.
Tosin, maasta se pienikin (ruminkin) ponnistaa  ::)
30
Kurpitsa (Pumpkin, Squash) / Vs: Jokos on päästy pölyttämään?
« Uusin viesti kirjoittanut Urmas Elokuu 11, 2018, 13:56:59 »
No ei kehumista. Kateellisena oon muitten kasvatuksia seurannu, kun on siemenet vähän eri sarjasta. Omasta viime vuotisesta on toislaitanen pallero, ehkä kasvattajan painoinen ::). Se oli ylijäämä taimi, pitkään ruukussa ja varsi halki. Aluksi en etes kastellu ja lannoittanu sitä. Hyvissä ajoin sain pölytettyä, joten jäi kasvamaan. Toisena on 240 UOW Eerola -14. Pölytin sen ekana. Kasvu on ollu tasaista, mutta tosi hidasta. Siinä on pieni lehtimassa, joten ei siksikään kai kasva. Rumin kasvattamani kurppa. Vaalea, "rupinen" pinta ja puskee halkeamia kannan ympäri vaikka kasvu on hidasta. Kooltaan vähän toista isompi. Kutsumanimeltään Tanhupallo. Niillä siis mennään tänä vuonna.  ;)
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10