Jättikasvikset => Muut jättikasvikset (Other giant vegetables) => Vanhat keskustelut => Aiheen aloitti: Maarit - Huhtikuu 08, 2013, 17:06:45

Otsikko: Auringonkukka
Kirjoitti: Maarit - Huhtikuu 08, 2013, 17:06:45
A.J:
En ole koskaan aikasemmin kokeillut jättiauringonkukkaa joten muutama tieto olisi tarpeen. Miten aikaisin siemenen uskaltaa maahan laittaa aurinkoisella paikalla? Päteekö se, niinkuin näissä normaalikokoisissa että lintujenkin tiputtamat itää jos ei vaan kukaan ehdi syödä sitä ennen? Ja miten syvään se kannattaa jemmata? Ja miten herkkä tuo jätti on hallalle?

Juso
25.4.2012 :
En ole spesialisti, mutta ennen kuin sellainen osuu paikalle, sanoisin että viimeistään toukokuun lopussa, jonkin aikaa kestää ennenkuin se tulee ylös,riippuen tietysti sijainnista ja hallan mahdollisuudesta. En usko että se sitä hyvin kestää, mutta alussahan se on pieni ja harsoilla voi suojata. Ja suorakylvönä ilman esikasvatusta, näin ainakin jenkit väittää.
Viime vuonna kylvin myöhässä (joku kesäkuun alku), mutta hyvin ehti. Muistaakseni johonkin 2-3 senttiin niitä laitoin, kyllä ne pintaan tulee. Kuopan pohjalle kannattaa laittaa tujut satsit esim kompostoitunutta pollenkakkaa, juuret löytävät tiensä sinne.
Tuloksena oli 51 senttinen kukka, jolla tuli jaettu voitto.
Tässä siis ohjetta ennen kuin viisaammat ehtii korjailla.

Tuija
26.4.2012 :
Jusolta tulikin jo hyvät neuvot, mutta jos haluaa varmistaa ettei siemenet päädy parempiin suihin niin voihan sen idätyksen hoitaa hallituissa olosuhteissa ja sitten viedä ne itäneet pikkunaperot kasvupaikoilleen kasvamaan... mutta pitkään auringonkukka ei purkissa viihdy.

Juso
26.4.2012 :
Jos purkittaa, niin joku litran maitopurkki koko mittaisena ja joku viritys että saa purettua sen juurta rikkomatta. Tai varmaanhan tuosta saa mattoveitsellä tms pohjan irti ja sitten yhden sivun nätisti. Tärkeintä on ettei tuo pääjuuri, joka kasvaa pitkäksi, vahingoitu mitenkään.
Ja voiha tuohon jostain soiroista tehdä pienen kehikon ja harso päälle, jos suoraan istuttaa. Ei mene lintu työmään pikkujättiläistä.