Select Language
English Finnish

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kalenteri (Calendar) / Jäsenkirje
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Syyskuu 17, 2017, 11:06:01 »
Jäsenille toimitettu sähköpostitse tänään jäsenkirje.
2
Kalenteri (Calendar) / Vs: Jättikasvisten SM-kilpailut ja Jättikasvisnäyttely 2017
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Syyskuu 16, 2017, 22:04:02 »
Vielä tarvitaan kahden henkilön apua kisojen läpiviemiseen. Ihan vaan käsiä kasvisten siirtämiseen paikasta toiseen ja tulosten kirjaamiseen. Mukana oleva voi ottaa oppia tuomaroinnissa, joten jatkossa siihenkin hommaan olisi helpompi tulla mukaan kun on jo hiukan tuntumaa. Kaikenkaikkiaan siis harrastajan kannattaa ottaa tilaisuudesta vaarin ja tulla mukaan toimintaan näin ikäänkuin keittiön kautta  ;)
Soittele vaikka minulle, 050 3369 218 / Maarit, niin pääset mukaan auttamaan nämä kisat kunnialla kotiin ja opettelemaan halutessasi ensi vuotta varten hommeleita.
3
Kurpitsa (Pumpkin, Squash) / Vs: Kurpitsan "nostovekotin"
« Uusin viesti kirjoittanut marjamäki Syyskuu 14, 2017, 23:11:58 »
Kuva vekottimesta löytyy varmaan tuolta nettisivuilta. Se käteen ja metallimiesten juttusille, jotka hitsaa sellasen sitten seuraavaks autopurkamolle josta turvavyötä ja nämä kädessä edelleen matka jatkuu esim. verhoilijalle joka ompelee nuo vyöt kiinni lenkilleen. Vyölenkit pujotetaan siihen metallihäkkyrään ja alalenkkiin köysi. Eipä se tehdaskampe taida olla, mutta hyvin toimii.
4
Kalenteri (Calendar) / Vs: Jättikasvisten SM-kilpailut ja Jättikasvisnäyttely 2017
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Syyskuu 14, 2017, 07:44:02 »
Kisojen läpiviemiseen ei tällä hetkellä ole vielä tarpeeksi toimitsijoita ! Kasvisten tarkastuspisteeseen tarvitaan lisää henkilöitä, ainakin 2 henkilön vajaus on nyt. Jos voit tarjota apuasi, ota järjestäjiin yhteyttä esim. täältä foorumin kautta. Nimim. marjamäki on mukana kisajärjestelyissä, myös minä. Kumpaan tahansa voi laittaa yksityisviestin, sitä kautta päästään jutun alkuun.
Ei tarvitse pelätä ettei osaa, koko ajan tehdään paikan päällä kaikki yhdessä.
Toimitsijoita on aivan pakko saada  kisoihin lisää !
5
Kasvatuspäiväkirjat (Diaries) / Vs: Marjamäki 2017
« Uusin viesti kirjoittanut marjamäki Syyskuu 13, 2017, 21:46:30 »
Sellereillä mennään tää kesä. Mikäs siinä, onpahan jotain. Heitin vielä viimeset pyttyyn unohtuneet nokkosvedet ja bokashimehut päälle eilen, jospa ne jotain kasvaa tiristäs sieltä vielä. Hyvän tumman vihreitä ne on ainakin. Veden puutteesta ei ainakaan voi olla kiinni tämä homma!
6
Kurpitsa (Pumpkin, Squash) / Vs: Kurpitsan "nostovekotin"
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Syyskuu 13, 2017, 17:43:40 »
En tiedä mistä se yhdistyksen nostorengas on hankittu. Otski teki itselleen oman nostorenkaan silloin kun hän kasvatti jättikurpitsoita. Oletan että hänellä se edelleen on. Voisit kysyä myisikö hän sen sinulle ? En tosin tiedä meinaako hän vielä joskus kasvatella jättejä, joten voi olla että pitää sen itsellään kummiskin varalla ?

Luulen että aami on ollut yhdistyksen hallituksessa silloin kun se nostorengas on hommattu. Voisit ehkä laittaa hänelle yksityisviestin ja kysyä muistaako hän hankintapaikkaa ? Hyvinhän voi olla että se yhdistyksenkin nostorangas on itse tehty. Senkin tiedon saisi varmaan aamilta jos asia niin on.

Juso on kolmas jolta saattaisi tietoa löytyä siitä nostorenkaan hankintapaikasta / onko se itse tehty.  Hänellekin voi laittaa yksityisviestin.
Kukaan noista kolmesta ei aktiivisesti enää täällä foorumilla käy, mutta yksityisviestistä menee ilmoitus sähköpostiin joten viesti joka tapauksessa jokaisen tavoittaa.
7
Kurpitsa (Pumpkin, Squash) / Kurpitsan "nostovekotin"
« Uusin viesti kirjoittanut Urmas Syyskuu 13, 2017, 14:34:00 »
Onko kenelläkään tietoa saako mistään valmiina ostettua tai tilattua sitä vehettä millä kisoissakin kurpitsoita nostetaan? Tahtoo olla vahvat apumiehet vähissä ja muutenkin olis kätevä nostaa traktorilla vaikka yksin. Jo satakiloisenkin kanssa on käsin kantamalla äheltämistä.
Voishan sen askarrella itekin jos hitsais sen ylähäkkyrän mistä liinat lähtee ja esim. kuormaliinoista ompelis hihnat. Helpommalla vaan pääsis jos valmiina sais jostain.
8
Muut jättikasvikset (Other giant vegetables) / Vs: Kurkun kypsyminen
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Syyskuu 12, 2017, 20:56:57 »
Hienoa ! Onnittelut kurkusta jo tässä vaiheessa, varmaan syystä voi olettaa että pituus on hyvä !  ;)

Kaikki kasvikset jotka voit tuoda paikalle on ehdotonta plussaa !!!
Ota omatoiminen punnitus/mittaustulos niistä joista se on syytä ottaa jo etukäteen. Tuot ne sitten tullessasi siihen jättikasvisnäyttelyyn, jos ovat vielä kasassa :)
Tänä vuonna ei ainakaan kurpitsoista lajikkeesta riippumatta kovin kummoista avomaalta voi odottaa - ollut kai läpi koko Suomen kylmä ja sateinen kesä. Toivon kuitenkin kovasti että edes joku tuo sinne tullessaan jättikurpitsan tai squashin, vaikka ei mitään ennätyksiä hipoisikaan. Oma ennätys on aina JES, ja vaikka siihenkään ei pääsisi niin yleisölle riittää nähtäväksi pienempikin - Jättiläinen  se joka tapauksessa heille on  :)

Koska oot tulossa paikalle niin laitan sulle tässä loppuviikon aikana meiliä tulemaan koskien kisoja - tarvitsen siellä kipeästi apua hommissa ja toivon että saattaisit haluta olla avuksi :-*
9
Muut jättikasvikset (Other giant vegetables) / Vs: Kurkun kypsyminen
« Uusin viesti kirjoittanut Urmas Syyskuu 10, 2017, 23:25:36 »
Tarkoitus olisi tulla kisoihin, vapaapäiväksi kysyin jo hyvissä ajoin. Kurkut ainakin haluaisin tuoda ja muitakin kasveja voisin ottaa, vaikkei ne niin valtavia olekaan. Suurin kurkku saavutti tänään tavoittelemani pituuden. Taisi olla huippusiemeniä. 8)
10
Muut jättikasvikset (Other giant vegetables) / Peruna - Potato
« Uusin viesti kirjoittanut Maarit Syyskuu 10, 2017, 18:42:19 »
Tänään on Oulussa punnittu peruna joka painoi 0,815 kg.  Lajike Annabelle. Se on uusi SE-tulos. Onnittelut kasvattajalle !

Sivuja: [1] 2 3 ... 10